Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
1. Cel: zdobycie wiedzy i umiejętności umożliwiających przeprowadzanie auditów wewnętrznych w firmie.
2. Profil uczestników: auditorzy wewnętrzni, kandydaci na auditorów wewnętrznych.
3. Forma szkolenia: kurs połączony z ćwiczeniami.
4. Termin i miejsce: harmonogram szkoleń / do uzgodnienia
* możliwość zorganizowania szkoleń zamkniętych
5. Cena: 600 zł netto za osobę
cena obejmuje:
- certyfikat/zaświadczenie,
- materiały szkoleniowe,
- poczęstunek.
6. Program szkolenia:
1. Wprowadzenie. Przedstawienie prowadzącego.
2. Wymagania:
a) system Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności,
b) rola i odpowiedzialność kierownictwa,
c) analiza zagrożeń z uwzględnieniem Codex Alimentarius,
d) HACCP.
3. Podstawowe terminy i definicje w audicie PN-EN ISO 22000:2006.
4. Przygotowanie do auditu:
a) dokumentacja,
b) lista kontrolna.
5. Kompetencje audytora wewnętrznego:
a) charakterystyka,
b) umiejętności.
6. Przeprowadzenie auditu (w tym ćwiczenia):
a) spotkanie otwierające,
b) badanie merytoryczne:
- weryfikacja zgodności,
- identyfikacja i dokumentowanie niezgodności.
c) spotkanie zamykające:
- wnioski i raport z audytu,
- działania pozauditowe.
7. Podsumowanie i dyskusja.
W celu zgłoszenia na szkolenie proszę wypełnić poniższy formularz zgłoszeniowy